Hölgyek Öröme

Többen írjuk a blogot többféle stílusban, de giccs kizárva!

Facebook

Friss topikok

  • Steinmann grófnő: @spájdernecc: :))) @Az utazó 82: nem tudom, miért nem lehet ott hozzászólni, semmilyen beállításs... (2012.11.29. 18:44) Elmaradásaim
  • Steinmann Lujza: @spájdernecc: úgy tűnik, mindenki a másik blogba jár vagy már nem szeret minket :(( (2012.11.20. 22:42) Hátsó szándék nélkül
  • látjátok feleim szümtükkel: @Steinmann Lujza: Ez szépen hangzik, de én soha nem jógáztam, mégis arra szoktam koncentrálni, am... (2012.11.14. 18:16) Hátrafordulva
  • látjátok feleim szümtükkel: Na végre! (2012.11.12. 08:34) cím. tőlem lehet akár macskás muffin is, alapvetően utálok címet adni.
  • magyar-magyar szótár: Ki akar dumcsizni egy ilyen helyen? A FÉSZBÚKdzsenerésönnek már nem okoz problámát szmálylikkal me... (2012.10.30. 04:48) Bohóctréfa

Címkék

(h)öröm (1) 1848-49 (1) 400 (1) ágay irén (1) alkoholista (1) amerikai (1) anathéma (1) anziksz (2) Árpád-ház (1) átok (1) bijelo dugme (1) blog (2) bódy gábor (1) bor sorsolás (1) botrány (2) computer (1) család (1) családfa (1) csend (1) csengetett milord? (1) dalok (1) egy képről (1) élet (1) emlék (2) etika (1) event (2) évforduló (1) face (1) facebook (3) fejléc (1) férfi (1) fész (1) film (1) fin de siécle (1) fürdő (1) giccs (3) gömb (1) gyermek (1) háború (1) hazudjunk! (1) hazugság (3) hekaté (1) hódoltság (1) holokauszt (1) honvédnők (1) húsvét (1) idézet (1) idill (1) idő (1) illúzió (1) írás (1) írni (1) irodalom (2) író olvasó találkozó (1) ismeretterjesztés (1) istennő (1) ívent (1) ívent! (1) játék (2) jeles napok (1) július 24. (1) karády katalin (1) kékharisnyáskodom (1) kérdések (1) kerekasztal (1) kerti törpe (1) kiátkozás (1) kifogások (1) kiközösítés (1) Kinga (1) kísértés (1) komolytalan komolyság (1) közbotrány (1) kritika (1) kultúra (2) kurtizán (1) kurva (1) lájk! (1) lažes (1) legbensőm (1) Lengyelország (1) magány (4) Magyarország (1) május 5. (1) margó (1) mentségek (1) mozdulat (1) művelődéstörténet (1) népnevelés (1) (3) nők (1) nyeremény (2) nyerj! (1) nyertes (1) ókor (1) oldd meg! (1) olvasó (1) öngyilkosság (1) örökség (1) pangás (1) párbeszéd (1) pasi (1) pornó (2) prostitúció (1) quercus (1) Rentz (1) Róma (1) sajátidő (1) semmiség (1) szabadgyakorlat (1) szabadság (1) szajha (1) szakítás (1) szavak (1) széder (1) szent (2) szép ernő (1) szerelem (2) szerinted? (1) színház (1) sznob (2) sznobság (1) szombat (1) szombat este (1) szombat reggel (1) szösszenet (7) tabu (1) tarka (1) társasági rovat (3) tavasz (1) terebélyes (3) termékenység (1) tipológia (1) tölgy (1) töredék (1) török (1) török fürdő (1) történelem (4) újságírás (1) V. (1) vágy (1) válság (1) van az úgy (1) vége (1) vendégszöveg (1) Világos (1) vírus (1) vladimir nabokov (1) word (1) Címkefelhő

quercus tipológia

2012.05.26. 19:18 Legyezős Lucy

 "Olyan jó pasi!" sóhajtanak mellettem a kisasszonyok, engem meg a hideg ráz. Nem pusztán a szóban forgó egyedtől, hanem attól az ellentmondástól, ami az idézett mondatban feszül. Itt Quercusiában a pasi ugyanis egyértelműen dehonesztáló és mint ilyen nem lehet jó. Még mindig meglep, hogy mennyire nem érzik ezt át és komoly(khm...), tudományos(ehhe-he...) művek születnek a tárgykörben, hogy mitől jó a pasi. Engem meglep, hogy valaki nem érzi, mi a különbség férfi és pasi között. Összességében elmondható, hogy az mindenképpen pasi, aki valamilyen okból simlis, megbízhatatlan, vagy nem lehet benne teljesen megbízni, nem vállal, vagy nem teljesen, félbehagy, vagy beléd kezd, de végül nem ad esélyt, maga sem tudja, miért. Tisztességtelen, írhatnám, hogy gerinctelen, mert a kettő sokszor együtt jár, kibújik a felelősség alól, eljátssza a hőst, az okos férfit a külvilágnak, közben egy papucs, vagy épp fordítva Neked játssza az "igen, drágámat" és közben mindenfelé kacsingat. Többet követel, mint amit ad. Mást és többet vár el tőled, mint önmagától. Érthetetetlenkedik, tulajdonképpen ezzel kellett volna kezdenem. :) Túl feminin, vagy épp ellenkezőleg egy csipetnyi feminitás nincs benne. Játssza a független lázadót és közben remeg attól, hogy mit írsz le róla és hova, ki lát meg vele együtt.  Nem figyel Rád és aztán meglepve tapasztalja, hogy érző lény vagy. Nem áll ki melletted. Nincs tartása. Őszintétlen. Igenre, nemre, egyenes válaszra csak akkor képes, ha sarokba szorítod. Azt hiszi, ha az ágyban jó, mindent elnézel neki. Vagy egy szál/csokor virággal el van intézve minden. Ha a Te problémáid kerülnének sorra, az már érdektelen, vagy hiszti.

 

Pasik

 

Ide tartoznak a sárkánypalánták, a hülye pasik, a macsók(mind a latin, mind a balkáni), a papucsok, etc. A legérdekesebb talán a sárkánypalánták/sárkányfogvetemények alcsoport. Az ilyenekbe szeretünk bele pillanatnyi elmezavarunkban. Aztán szinte lehetetlen kikeveredni belőlük. Abból az érzelmi feketelyukból, amit szerelemnek nevez a köznyelv. Elsőre férfinak néznek ki. Legkésőbb a harmadik napra kiderül, hogy nem, de akkor már késő. Sárkánypalánták jelentősebb ágai:

 

A1. A1 a lányos mamák álma. Okos, kiemelkedően tehetséges, udvarias, nagy jövő vár rá, megértő. Látszat. Talmi üveggyöngy. Karrierista állat, minden és mindenki megvehető, letaposható. Cinikus. Neki a nő szeretőnek kell, de olyan szerető, akivel reprezentálni lehet. Szép és csinos legyél. Legyen eszed, műveltséged és viselkedj úgy mintha bíborban születtél volna. Olyan legyél, akivel bárhol meglehet jelenni, bárkinek be lehet mutatni. Akár a szülőknek is. Ettől ne lágyulj el, mert A1, ha érdeke úgy kívánja még briliánst is húz az ujjadra(legalább 5 karátosat, mert nagyvonalú), de az eljegyzés után ritkán lesz esküvő. Oltár elé csak végszükség esetén áll. Ha mégis megnősül, ideális családot tud csak elviselni. "A ház, a sok gyerek és a kiskutyád, szép feleség és jó szerető."

 

A2. Amiben különbözik az elsőtől, az az, hogy nem érdekli a karrier. Kényelmes. Elképesztő módon az. Rendszerint benne van egy kapcsolatban, de képtelen a kilépésre, mert a változás kockázatot hordoz érzelmi téren. A.m. lehet, hogy az újjal nem lehetne mindent megtenni. Ezért bármennyire is langyos, vagy épp kihűlt már, nem lép. Illetve csak annyit amennyivel másfele kalandozhat olykor-olykor, ha épp adódik némi lehetőség. Adódik, mert alapjáraton normális fickókról van szó. Itt csak szerető lehetsz, ha vállalod. Ha elhiszed, hogy Te megváltoztatod és a kedvedért kilép, szembenéz önmagával és tisztességesen azt mondja a másiknak, hogy ennyi volt, készítheted a máglyát magadnak. 520 év múlva majd Téged is szentté avatnak.

 

Érdekes még az F. ők azok, akiknek a híre óriási. Mindig akkor tűnnek fel, amikor érzelmi válságban vagy A1, A2, vagy épp valami (ál)macsó miatt. Te nem leszel az, aki a hírét növeled, mert keserűen kérdezed másnap reggel, hogy mit esznek ezen a többiek?!

 

macsó. Balkáni és latin. A balkáni nyersebb, ösztönösebb. Az egójuk óriási, de ne várj sokat. Nem mintha nem lenne jó az ágyban, de egyáltalán nem olyan extraklasszis, mint hinnéd(és mint önmagáról is hirdeti, persze csak négyszemközt). Egyébként ők, minden ellenkező híreszteléssel szemben, nősülnek. De aztán magadra is hagynak a háztartással, gyerekkel és az anyósoddal.

 

 

Férfiak. 

 

Veszélyeztetett faj, a kihalás előtt. Képesek a szó klasszikus értelmében így viselkedni. Erős, határozott, megértő, okos, van humora. Ez fontos, nagyon fontos! Meg tud nevettetni is, ha kell. Nem kezdem felsorolni, mi mindennel rendelkezik belülről, mindennel amiről holdvilágos éjszakákon ábrándozik az ember lánya. Halvány feminin vonás is van bennük, épp annyi, hogy megértsenek, tudják női szemmel is nézni a világot. Viselkedésében egy XIX. század végi, vagy inkább két világháború közötti gentleman Angliából, az nemes egyszerűséggel férfi. Nem játssza el a tökéletes családapát, de a legtöbbször az. Vállalja a hibáit is, nem kompenzál folyamatosan, mániákusan és feleslegesen. Ha egy mondatban kellene megfogalmazni, akkor egy régi quercus mondást idéznék, mert mint minden ősi mondásban, tökéletesen benne van a lényeg: Lehet tőle és vele részegedni, de miatta soha. *

Kelt: Quercuniában, amphilus hó utolsó szombatján.

 

;)

 

*Az eredeti terminus technicus B, de anno, hogy ne sértsünk bizonyos érzékenységeket A lett. 

Ez az írásom reciklált, avagy reload. Ha ez nagyon irodalmi megfogalmazás, akkor jelzem, hogy Lucy=Hecuba/Esernyőstündér=Luciferina=én. :) Nem sokat, de változtattam az eredetin, amely itt olvasható.   

19 komment

Címkék: játék férfi szösszenet pasi tölgy tipológia quercus komolytalan komolyság

A bejegyzés trackback címe:

https://holgyekorome.blog.hu/api/trackback/id/tr804547964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.05.26. 19:49:10

kíváncsi vagyok, mint szól majd hozzá Vészmadár, mint biológus:)) mármint a tipológiához

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.05.26. 22:17:00

@Legyezős Lucy:
Csúnya, csúnya világ! :)
Itt a temérdek tökéletes nő, és tökéletes férfiból alig fúj össze néhányat a szél, ej...

Kettőn áll a vásár - ha már az ősi mondásoknál járunk :)
Hogy jön össze ez a kettő?
A "férfi az, aki mellett nő lehetsz", meg a "nő az, aki mellett férfi lehetsz" definíciók olyan "tyúk vagy tojás volt-e előbb" jellegűek.
Egyik sem jó kiindulási pont, félrevisznek.

Ha a férfiak és a nők (még külön-külön) megteszik a maguk kötelező feladatait (lefuttatnak egy-két-három-... hibajavító algoritmust magukon), akkor amire a közös életükre sor kerül, komoly eséllyel lesz igazi kapcsolat a kettejüké.

Ha bármelyikük nem csiszolta magát együtt-létre alkalmassá (esetleg egyikük sem), ugyan mi más lehetne a kimenetel, mint kudarc, vér és könnyek.

Ha nem olyan valakit választ a nő, akiről "holdvilágos éjszakákon ábrándozik az ember lánya", abban a nő nem aktív cselekvő, nem tehető felelőssé (hisz "pillanatnyi elmezavarunkban" történt a dolog)? Pedig de.

Amíg olyan nem-tökéletesekbe keveredik, ő maga sem tökéletes. Amint azzá válik, meglesz a tökéletes másik fele is (vannak bizonyos tűréshatárok, illesztési hézagok, hogy az áthallás elég hangos legyen :) amik már vagy még megfelelnek, de tényleg csak zárójelben).

Addig pedig tapasztalat gyűjtés, újabb és újabb fordulókon át...

Legyezős Lucy 2012.05.27. 00:33:10

@Memento Mori: pl. az általad idézett mondatot is kihúztam. Az itt fent már nem szerepel, csak az őseredetiben. :) Nem írtam le, hogy a férfi tökéletes. épp az a lényeg, hogy tökéletlen, de ezt vállalja és nem kompenzálja folyton folyvást vélt, vagy valós hibáit. A lényeg elsikkadt, pedig rengetegszer le van írva, sokféle igével is, hogy mitől is véglény a pasi. (:

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.05.27. 01:01:12

@Legyezős Lucy:
"épp az a lényeg, hogy tökéletlen, de ezt vállalja és nem kompenzálja folyton folyvást vélt, vagy valós hibáit"
vagyis tökéletes :D

"A lényeg elsikkadt, pedig rengetegszer le van írva, sokféle igével is, hogy mitől is véglény a pasi"
nem, nem sikkadt el, csak szerintem máshol van a lényeg :)
miért érint (szomorít el, bosszant,stb.) Téged, hogy mitől véglény az un. pasi?
egy tökéletes nő (a 'tökéletesség' fenti definíciójával) nem szenved napi szinten az un. pasiktól - mert ilyennel nem tart fent kapcsolatot :)
ha régen tartott is, ma már nem; és minek rágódni a múlton, mikor itt a dicső jelen :)

a "mindenki olyan párt kap, amilyet érdemel" túl erős megfogalmazás?
komolyan kérdezem, hogy mit gondolsz erről.

magyar-magyar szótár 2012.05.27. 08:04:50

A pasiológia is olyan tudomány, aminek vizsgálata leginkább élőben, fóniában kezdődhet.

Amint a sörivót arról ismered föl, hogy a sör szót [nyál]habosan ejti, egy hallható ki j-vel nyomja a sjört , sőt, néma hával sjörth mond.
Úgy a nők pedig, akik imádják a pasikat, de mint gombócartúr a 'sokit, tehát pthashí-t ejt, fincsi nyálcsobogós és mégis kemény pth-vel, mint a pthfújjban és a pthrücsökben (mega a Pthrügy-ben] fennmaradt.. majdnam
A szikár fapinaisztikus sima pö arra utal, hogy:
-a nő nemkedveli a proletáris argót
se meg a szlenget se
de lehet, hogy a pasikat sem annyira

Természetesen s szájával szidja a pthrashi-kat köpködi, gyalázza ilyen pthrasik úgy a pthrashi, ezilyenszemét, azojanmothcsrokh! s ezek ugye LEÍVA? ezek a mondatok
de hangzóban már árulkodóak , amint a szemeknek villanásai.

vagy pl a nő illata, ahogy mindenen, tehát parfőmökön, szagtalanítókon ÁTTÖRVÉN párállik, amikor egy pthrashit gyűlöletes szavakkal szidalmaz mindennek le
és a teste illata be[le, utána]pistulásról árulkodik :D

magyar-magyar szótár 2012.05.27. 08:07:04

Mókás az is, hog a mai nőkben a Boldog Tölgyek Ősi Nőiereje-attitüdjéből [Korai Nőuralom a Mediterraneumban ill a fakorszak női az utolsó jégkorszak előttről] semmi nem maradt és nem tudják, hogy a

pthrashíí-t azt ők készítik, mgyúrják és nem lehet készenkapni, mint a PE-csészés milchreißt (természetazonos arómákkal, ízfokozókal ,undimentes szőrtelenségben]

magyar-magyar szótár 2012.05.27. 08:08:57

prakitikus megjegyzés, vannak olyan elavult idős barom hímneműek, akiknek a szemeit még papírkönyvek olvaásáa gyengítette elő arra, hogy a kpernyő a maradékot is le tudja zabáni a fejükről és akkor most az ilyen ááálatok copipasztázák ki wordbe ezeket a trendi apróbetűkéket, hogy el is tudják olvasni?? Ki vesz mai modernnők közül ennyi FÁRADSÁGOT? hogy a kopipasztázót billegtesse...

Legyezős Lucy 2012.05.27. 09:22:11

@Memento Mori: sem az nincs leírva, hogy a nő tökéletes, sem a kifordított logika nem működik, hogy ha tökéletlen, akkor tökéletes. A lényeg ott van, csak el kellene olvasni(és meg kellene érteni, de ugyebár az már más kérdés). Kérdésed pedig vártam. Ezzel az a probléma, hogy rohadt hamis feltevés. Pont, mint az az vagy, amit megeszel.

Legyezős Lucy 2012.05.27. 09:35:47

@magyar-magyar szótár: az az egy azért érdekelne, hogy hol látsz Te itt gyűlöletes szavakat. Ha ezt sikerült kiolvasnod belőle és így levonni zseniális következtetést nagy önkacajjal. Köszönjük.
A szemészeti kérdésre pedig, én a sok-sok dioptriámmal és a szintén papíralapú termékek olvasásában megfáradt tekintettemmel el tudom olvasni(jah, mert hogy én írtam), de ugyebár én nem vagyok egy modern nő, még csak korai mediterrán sem.

Hella B. 2012.05.27. 09:50:08

@magyar-magyar szótár: ne vegzáljuk már a társszerzőket, Dudi!

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.05.27. 13:31:55

@Legyezős Lucy:
"A lényeg ott van, csak el kellene olvasni(és meg kellene érteni, de ugyebár az már más kérdés)"

Aha, negatív erőtér, hárít-hárít :)
Rendben.
Ha érdemi válasz helyett az értelmi képességeim (le)minősítésénél tartasz, akkor talán hagyjuk az eszmecserét.
Óvatosan kedves látogatók, nehogy megzavarják holmi megértésre képtelenek a blogba öntött gondolataidat :)
Aztán sírás-rívás, hogy "süketszoba" van :)
Má' megint ez a "borzalmas tagság" :D

Török Zsófi 2012.05.27. 18:46:57

Hát...Túl jó tapasztalataid nem lehetnek ebben a tárgykörben.

Legyezős Lucy 2012.05.27. 19:40:13

@Memento Mori: Nem minősítettelek le, mindössze utaltam rá, hogy leírtam. Nem egyszer, nem kétszer, hanem jó sok igével. Minek ismételjem meg magam? Ha kell, akkor az engem minősít, hogy nem sikerült átadom. 1. az iróniát sem. 2. sem a címkékben is jelzett játékosságot. 3. sem a mondandómat. Te is, MMSZ is úgy reagáltattok, amire csak ezt lehet visszaírni, hogy "??? ennyire nem voltam érthető, akkor valóban hagyjuk."

@Török Zsófi: az én tapasztalataim... na azt is hagyjuk. :)):

Legyezős Lucy 2012.05.27. 20:13:05

@Legyezős Lucy: és csak nagyon csendben, nagyon zárójelben, nagyon halkan jegyzem meg(mert nem bírom ki (: ), hogy el lehet olvasni a hat évvel ezelőtti, de akár a három évvel ezelőtti kommenteket is, mert belinkeltem az eredetit.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.05.27. 20:35:38

@Legyezős Lucy:
Rendben.
Köszönöm a válaszod!
A 6 évvel ezelőtti és 3 évvel ezelőtti kommenteket (nagy részüket) elolvastam (amikor a mostani postban a linkhez értem) - éppen azért, mert kíváncsi voltam a témában felmerült véleményekre :)

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.05.27. 20:39:14

@Török Zsófi:
Szuper összefoglaló egy mondatban, köszi! ;)

magyar-magyar szótár 2012.05.28. 08:51:27

Ez engem is érdekelne, hol láttam én gyűlöletes szavakat.
@Hella B.: semmit a szerzővel személyes-ben(pl a lelkébe taposgálás útján) nem találtam, ti. hogy pl vegzálnám vagy ilyesmi.

Az nem az én problémám, hogy a mai nők a pthrashik-ban is a készet keresik, mint a milchreiß-ben incl. a mami. (a drága)

Külön móka a jóbarátnők, akik tudják és látják és magyarázzák, pl a lány nem veszi észre (ez 1950-1962. között TÖRTÉNT ÉLESBEN] hogy a pasi részeges, felcsinált valakit és gyereke van, stb hogy minden parti ilyen lesz
közben meg simán arról van szó, hogy minden új parti-t irigyelnek, az ővék nemolyan jó (már ugyanis férjnél vannak DE SOHA NEM VÁLNAK EL)

Ma az a különbség, hogy elválnak."Már férjehez met a Kitty és a Barbi is csak én nem." "Ha nem veszel el, akkor ez és ez lesz"

holott az ősnői attitüdben:
Köszönöm a kezem megkérését, de még gondolkodom, legyenszives a gondolkodásom FOKOZNi kérek még egy borostyánt és őzbőrt kettőt és szarvashúst holnapra apámna, pástétomot készítek az ínyére...

Énszerintem félreértések voltak
én is félreértettem azt, azt hittem a Biztosan Kedves Szerző Nő elgondolkodtatni akar

ő meg azt hitte, hogy amit gondoltam, azt az ő SZEMÉLYES bántására.
Ilyenkor a legjobb megoldás az, ha nem jövök ide többet, ha itt a szerzők és olvasók esetében a nem hovatartozás szám, akor az elvileg férfi legyen férfi
eszkuzáljon oszt ereggyen a dógára
pl én most kacsát tokozni ugye
sohaviszlát!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.30. 10:15:45

Hátizé. Most volt csak időm arra, hogy elolvassam, min is robbant ki itt bizonyos feszültség, vagymi. Ilyen bunkoid formájú mondásom az volna erre, hogy tessék szobára menni inkább. Amúgy jópofa dolog a tipológia, általában egyébként leginkább a tipologizáló belső rendjéről árul el sokat az ilyesmi.
süti beállítások módosítása